20 Aralık 2011 Salı

The Hobbit: An Unexpected Journey: Beklenen Fragman



Filmin çekileceğini duyduğumuz ilk günün heyecanından seneler geçti, bir türlü belirlenemeyen yönetmen, oyuncular ve maddi sıkıntılarla çekimlerin sürekli ertelenmesi biz middle earth hayranlarını bir hayli üzmüştü. Peter Jackson'ın sürekli olarak yaptığı açıklamalar ve hayranlarını sevindirici videolarıyla içimiz biraz olsun rahatladı fakat Guillermo Del Toro'nun yönetmen koltuğunu bırakması hayranlarını yeniden bir bekleyişe sürükledi. Neyse ki Peter Jackson tekrardan yönetmen koltuğuna oturmayı kabul etti ve film için hazırlıklara başlanıldı.
 
İlk olarak çıkan haberlerde en çok merak edilen konu kimin Bilbo Baggins olacağıydı. Medyada öne çıkan ilk isim İngiliz oyuncu Martin Freeman oldu ki bu en iyi tercihti. Onu pek çok filmde görmesekte Edgar Wright'ın çektiği çoğu filmde(Hot Fuzz, Shaun of the Dead) karşımıza bir yerlerden çıkıyordu. Oynadığı filmlerden en önemlisi ise kitabı dünya çapında bilinen ve çok satanlar listesinde yer alan Otostoçu'nun Galaksi Rehberi filmiydi. Bunun haricinde son olarak BBC'de yayınlanan Sherlock dizisiyle karşımıza Dr. Watson olarak çıkan Freeman burada da gayet başarılı bir performans sergilemişti. İşte tartışmalar da bu noktada başladı. Diziye devam etmekte olan Freeman'ın filmde rol alamacağı haberleri çıktı. Bunun ardından Tobey Maguire, James Mcovay ve David Radcliffe üçlüsünden birini oynacağı söylentileri yayıldı.


Zaman geçtikçe merakları Bilbo sorunu sürerken Yüzüklerin Efendisi serisinin kadrosundaki Hobbit kitabında yer alan oyuncular bir bir projeye dahil olmaya başlamış ve hayranlarını sevindirmişti. İlerleyen zaman içerisinde kadro giderek netleşmeye başladı ve Bilbo'nun Martin Freeman olacağı ve diğer bir çok ismin haberleri verildi. Bundan sonraki bekleyiş ise filmin çekimlerinin ne zaman başlayacağı ve filmden gelecek olan ilk karelerdi. Peter Jackson'ın yönetmen koltuğuna oturmasıyla ve maddi sıkıntıların giderilmesiyle bu bekleyiş çok sürmedi. Öncelikle Bilbo ve Gandalf'ın sonrasında ise dokuz cücünin fotoğrafları resmi olarak yayınlandı.


Gösterim tarihi 14 Aralık 2012 olarak belirlenen filmin fragmanı ise bugün itibariyle yayınlandı. Fragmandan biraz söz edecek olursak Yüzüklerin Efendisi serisinde yer alan anca kitapta yer almayan pek çok karakterin filme nasıl aktarılacağı sorusuna bir miktar cevap olabilecek nitelikte bir başlangıç olmuş. Bir sene şu fragmandan sonra nasıl geçicek gerçekten bilemiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder